Március 17-én mutatják be a Szegedi Nemzeti Színházban Joseph Stein, Jerry Block és Sheldon Harnick világhírű musicaljét, a Hegedűs a háztetőnt, amelyet a teátrum főigazgatója, Barnák László állít színpadra. A produkció a színház idei évadának legnagyobb volumenű vállalkozása, így nem meglepő, hogy a napfény városának legnagyobb márkája is melléállt, hogy minden tekintetben méltó előadás születhessen meg.

A Szegedi Nemzeti Színház önkormányzati fenntartású intézményként kötelezően zárva tart a téli hónapokban, ez alatt az idő alatt a Pick Szeged Zrt. biztosít helyszínt a Hegedűs a háztetőn próbáinak a Felső Tisza-parti épületében. A nagylelkű felajánlásnak köszönhetően a mintegy 70 fős stáb kényelmesen készülhet fel az évad szuperprodukciójára. Felföldi Károly, a Pick Szeged Zrt. gazdasági igazgatója elmondta: nagy öröm számukra, hogy ebben a nehéz helyzetben segítséget nyújthatnak a színház társulatának. Lehetőségeikhez mérten igyekeznek támogatni a szegedi kulturális életet, dolgozóik számára is biztosítják a kultúrafogyasztást, ezért is váltanak évek óta mecénás bérletet a teátrumba.

Barnák László a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója megerősítette, hogy valóban hatalmas segítség a társulat számára, hogy a Pick Szeged Zrt. próbahelyszínt biztosít. Ez az együttműködés szerinte országos szinten is példaértékű a forprofit szektor és a kulturális intézmények számára egyaránt, különösen ebben az időszakban. Mindkét félnek gyümölcsöző az együttműködés, hiszen a forprofit szektorban a munkavállalók számára nyújtott kulturális élmény erősíti a cég iránti elköteleződést és javítja a munkamorált is.

Kiemelt kép: Felföldi Károly, a Pick Szeged Zrt. gazdasági igazgatója és Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója (Fotó: Szabó Luca, Szegedi Nemzeti Színház)