Június 24-én, 21 órai kezdettel lesz látható az M5 csatornán a Tánc-Ünnep-Parádé a csillagok alatt című táncelőadás, melyet Komlós András rendezett.

A Tánc-Ünnep egy korokon átívelő összművészeti előadás, amely az ötvenes évektől napjainkig mutatja be a legendás Magyar Állami Népi Együttes művészetét. Az előadás az érzelmek széles palettája: felemelő, elgondolkoztató, szívszorító és katartikus is egyben. A bemutató egy hagyományos műfajokon átlépő utazás, a táncoló, zenélő, éneklő ember örömünnepe, melyben különböző műfajok kapcsolódnak össze, így az újító szellemű hangszerjátékban találkozik az autentikus népzene, a szimfonikus zenekari hangzás, a blues és a rock’n’roll is.

Az előadásban közreműködik a Magyar Állami Népi Együttes tánckara és zenekara, Brassói-Jőrös Andrea (énekművész), Staszny Zsófia (énekművész), Lajkó Félix (hegedűművész), Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, a Szent Efrém Férfikar, a Szeged Táncegyüttes és a Szolnoki Szimfonikus Zenekar. A karmester Kanai Toshifumi. Szólót énekel Pál Eszter és Hetényi Milán. A zenekarvezető Radics Ferenc, a tánckarvezető Ágfalvi György.

Kiemelt kép: A Magyar Állami Népi Együttes (Fotó: Bencsik Ádám / Békés Megyei Hírlap)