2023. január 8-án a Papp László Sportarénában lesz látható a veszprémi Pannon Várszínház Hair című előadása. A világhírű musical Likó Marcell (Vad Fruttik) és Marton Lívia új dalszöveg-fordításaival, Vándorfi László magyar szövegkönyv változatával és rendezésében kerül bemutatásra.

A musical főhőse Claude Bukowski (Szente Árpád Csaba), egy kivándorolt család sarja behívót kap. Katonának kell állnia, háborúba kell mennie egy soknemzetiségű Közép-Európából a soknemzetiségű Amerikába sodródó fiatalembernek. New Yorkban egy, szabadságvágyát sokféleképp megfogalmazó, identitását kereső fiatal társaságba csöppen. A Berger (Németh Ádám) vezette csapat a bevonulás előtt elégeti behívóját és ezt várják Claude-tól is. Lázadnak és szenvednek a háború árnyékában – önazonosságukat keresik, közüket saját hazájukhoz. Tréfák, bulik, szerelem és barátság kísérik hőseink útját a megdöbbentő végkifejletig, miközben emblematikussá nemesült, világhírű dalok szólalnak meg, élőzenei kísérettel.

A Hairt 2019. szeptember 28-án mutatta be kőszínházban a veszprémi Pannon Várszínház, a musical azóta fut nagy sikerrel, ráadásul az ország több pontján turnézott már a társulat a produkcióval. A Vándorfi László rendezte darabhoz a Vad Fruttik zenekar frontembere, Likó Marcell és Marton Lívia készített új dalszövegfordításokat. Az alkotók jövő év januárjában pedig egy igazán nagyszabású előadással készülnek, amelynek a Papp László Sportaréna ad otthont.

Kiemelt kép: Jelenetkép a Hair című előadásból (Fotó: jegy.hu)