Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián zenés játékát, A Pál utcai fiúkat november 18-án az eredeti szövegkönyvvel és dalokkal, a térség kiemelkedően tehetséges gyerekszínészeivel mutatják be Kiskunlacházán Ralbovszki Csaba, a Szabadkai Népszínház művésze rendezésében, a Nemzeti Tehetség Program keretében.

A dzsungel könyve és az Óz, a nagy varázsló sikere után újabb musicalt állítanak színpadra Kiskunlacházán, a Petőfi Művelődési Központ modern színpadán a város és a térség gyerekszínészeivel. A választás ezúttal a Molnár Ferenc világhírű regénye alapján készült zenés játékra, A Pál utcai fiúkra esett, amelyen a Nemzeti Tehetség Program támogatásával egy összeszokott alkotócsapat dolgozik: a rendező most is Ralbovszki Csaba, a Szabadkai Népszínház színművésze, a koreográfus Lackó Bálint, a produkció művészeti vezetője és énektanára pedig Nemes Nagy Anita. A darabban 29 gyerek játszik, akik alapos szereplőválogatás után kerültek be a produkcióba – a legfiatalabb 10, a legidősebb pedig 18 éves. A közös munka már januárban elkezdődött, és a nyári szünet után folytatódott.

Az előadásra elfogadta az alkotók meghívását a produkció fővédnöke, dr. Vitályos Eszter kulturális miniszterhelyettes, valamint Molnár Ferenc két dédunokája, Lukin Ágnes és testvére, Lukin Cecília. „Megtisztelő örökségünk, hogy méltó módon ápoljuk dédnagyapánk gazdag életművét, szellemi hagyatékát világszerte, határainkon innen és túl, amíg tehetjük. Külön öröm számunkra, hogy a művei az ezredforduló után született, mai fiatalok körében is népszerűek. Voltaképpen nekem is volt ebben szerepem, ugyanis A Pál utcai fiúk musicalváltozatának ötletét annak idején én javasoltam Geszti Péteréknek” – árulta el Lukin Ágnes.  

A Pál utcai fiúk című musicalt a november 18-i zártkörű díszbemutató után november 19-én, 26-án, 27-én, valamint december 9-én és 10-én láthatja a közönség.

Kiemelt kép: A kiskunlacházi A Pál utcai fiúk szereplői (Fotó: Jakab Gergely)