A Tanulmány a nőkről című zenés vígjáték premierjével nyitja meg szeptember 24-én a Vidám Színpad a 2022/23-as évadát a megújult óbudai GOBUDA Mall bevásárlóközpontban. A Keleti Márton közismert filmjéből készült, magyar slágerekkel fűszerezett előadás parádés szereposztással, Tasnádi Csaba rendezésében kerül színpadra.

Jolán, Éva és Zsuzsa három különböző generáció tagjai, akik mindhárman válni készülnek – tudjuk meg az író történetmeséléséből. A kalamajka akkor kezdődik, amikor az asszonyok ugyanazt a gyönyörű és okos – bár a jogi ügyekben még tapasztalatlan – fiatal ügyvédnőt keresik fel ennek érdekében. Ráadásul férjeik is egyre inkább gusztust kapnak a válásra a csinos Dr. Képes Vera láttán. Lehet, hogy mégiscsak úgy jó minden, ahogy van? Csak egy kicsit harcolnunk kell egymásért és rájönnünk milyen szerencsénk is van életünk párjával? Erre ad választ a Vidám Színpad zenés válóoka sok ismert nosztalgikus dallammal, nevetéssel és megható pillanatokkal. 

A három főszereplőnőt Császár Angela, Bartha Alexandra és Görgényi Fruzsina, férjeiket pedig Puskás Tivadar, Gazdag Tibor, Hrisztov Toma és Puskás Péter kelti életre. Dr. Képes Vera alakjában Venczli Zóra tűnik fel a színpadon, íróként pedig Gálvölgyi Jánost láthatjuk felvételről. A Tanulmány a nőkről bemutatóját októberben Horgas Ádám rendezésében a 39 lépcsőfok című látványos akcióvígjáték és a Szextett című zenés vígjáték premierje követi a megújult Vidám Színpadon.

Kiemelt kép: Puskás Péter és Puskás Tivadar (Fotó: Vidám Színpad)