Az Örkény Színház ebben az évadban túl van már több bemutatón: színpadra állították a Nobel-díjas Szvetlana Alekszievics riportköteteiből készült Secondhand című előadást, kinyitott a nagyszínpadon Szép Ernő Patikája, valamint az Örkény Stúdióban debütált a Jászberényi Sándor novelláit feldolgozó A lélek legszebb éjszakája. A teátrum ebben a színházi idényben még két premierre készül, a Macbeth-re és egy Gorkij adaptációra.

Az utóbbi előadásról egyelőre még nem árultak el sok konkrétumot, de elképzelhető, hogy nemrég közzétett felhívásuk ehhez kapcsolódik. A színház ugyanis a közönség segítségét kéri, egy készülő produkcióhoz van szüksége a társulatnak nagy mennyiségű játékbabára. Barbie-nál nagyobb méretű, 30-40 cm nagyságú, műanyagból vagy gumiból készült „csecsemőbabák” érkezését várják a Madách téren található teátrum portáján.

Illusztráció

Akár végtaghiányos, sérült, összefirkált játékbabát is leadhatnak a segítőkész nézők, azonban a plüssből vagy szövetből készülteket nem tudják használni. A játékbabák leadásának nincs határideje, mivel tényleg nagy mennyiségre van szükségük, folyamatosan várják a nézők felajánlásait.

Kiemelt kép: Az Örkény Színház társulata (fotó: Horváth Judit)