A határon túli magyar színházak közül a nagyváradi Szigligeti Színház elsőként csatlakozott az online közvetítők táborához, így a teátrum előadásai is láthatók lesznek az eSzínház online platformon.

A nagyváradi Szigligeti Színház és az eSzínáhz együttműködéséről Czvikker Katalin, a teátrum főigazgatója elmondta, hogy bár a nagyváradi színház a hatályban lévő rendelkezések értelmében október 27-étől határozatlan időre felfüggesztette a közönség előtt való tevékenységét, a munka nem állt meg. Gőzerővel készülnek arra, hogy a koronavírus teremtette új helyzetben se hagyják minőségi színházi előadások nélkül a közönségüket, az eSzínházzal való együttműködés ennek teremt keretet, így a színház legsikeresebb előadásainak felvételeit, illetve élő előadásait is láthatja majd a közönség.

Elsőként a Lila ákác című Szép Ernő-darab előadásának felvételét teszik közzé, amely elnyerte a Magyar Színházak XXXII. Kisvárdai Fesztiváljának legjobb előadásért járó nagydíját. A teátrum bővebb tájékoztatást az online repertoárról későbbre ígért.

Kiemelt kép: Jelenetkép a Lila ákác című előadásból (fotó: nagyváradi Szigligeti Színház)