Miközben a Netflix, az HBO Max, az Amazon Prime, a Disney+ és az Apple TV+ platformok tartalmai állandóan fókuszban vannak, hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla, hogy van egy hazai streaming szolgáltatás is, a Filmio, amely igyekszik összegyűjteni és elérhetővé tenni a honi alkotásokat. Az előfizetők számos ilyen filmet tekinthetnek meg (legutóbb A legjobb dolgokon bőgni kellel, a Magyar Passióval és a Vadlovak – Hortobágyi mesével bővült a felhozatal), de akadnak olyan művek is, amikért külön kell fizetnünk, azaz kölcsönözhetjük őket – ez utóbbiak közé tartozik például a Toxikoma, A feleségem története, a Kilakoltatás vagy éppen a Legjobb tudomásom szerint is. 

A kínálat szerencsére folyamatosan gyarapodik, augusztus 4-én például Tiszeker Dániel romantikus vígjátéka, a Nagykarácsony került fel, amelyben Ötvös András tűzoltóként egy karácsonyi vásárban próbál túllenni azon, hogy megcsalták, a sors pedig egy tüneményes lány (Zsigmond Emőke) képében küldd neki megváltást. Ugyanezzel a lendülettel a szolgáltatásban landolt Herskó János 1958-as filmje, a Törőcsik Mari főszereplésével készült Vasvirág is, amelyben a 2021-ben elhunyt színművésznő egy kiszolgáltatott lányt alakít a ’30-as évek Budapestjén, aki választás elé kerül: a gazdag, idős főnökét és ezáltal a jólétet válassza vagy a nincstelen fiút, akibe szerelmes?

Augusztus 11-től pedig Csuja László és Nemes Anna filmje, a testépítésre fókuszáló Szelíd is a Filmio vendégszeretetét élvezi majd. Ebben egy női testépítő, Edina (a többszörös magyar bajnok, Csonka Eszter megformálásában) és edzője, Ádám (a testépítés-fitnesz edző Turós György alakításában) küzdenek kitartóan azért, hogy megnyerjék a világbajnokságot, aminek érdekében a nő egy komoly áldozatot is meghoz, és különös kapcsolatba kerül egy titokzatos férfival, ami mindent megváltoztat. 

Kiemelt kép: Nagykarácsony (Fotó: Facebook) és Szelíd (Fotó: Port.hu)