Januárban jelent meg Dánielfy Gergő és az Utazók harmadik nagylemeze, amelynek bemutatókoncertjét március 6-án, a Müpában tartják, mégpedig nem is akármilyen formában: vonósok, fúvósok, énekesek és színművészek csatlakoznak a zenekarhoz a színpadon, az új dalok mellett pedig az előző két album kedvencei is előkerülnek majd.

Dánielfy Gergő és zenekara termékeny időszakot tudhat maga mögött, hiszen fennállásuk alig négy éve alatt már a harmadik nagylemezüket készítették el. Dánielfy tinédzserkora óta a színpadon vagy annak környékén található, bár gyerekkorában a művészi pálya mellett a sportkarrier is szóba jött, a gimnáziumi évek alatt inkább az előbbi került fókuszba. A színészet és az éneklés mellett megtanult gitározni, zongorázni, sőt szaxofonozni és klarinétozni is. Alig volt tizenöt éves, amikor már zenei tehetségkutatókban mutatta meg magát, később pedig beiratozott a Kaposvári Egyetem művészeti szakára. Az igazi áttörést A Dal 2018-as versenye hozta meg neki, ahol Azt mondtad című saját szerzeményével egészen a négyes szuperfináléig jutott. Bár a győzelmet nem sikerült megszereznie, mind a szakmai zsűri, mind a nézők szívébe véglegesen belopta magát, és megkapta „Az év felfedezettje” díjat.

Dánielfy Gergő és az utazók (Fotó: Kovács Milán)

Még ugyanebben az évben megalapította az Utazókat, akikkel azonnal bele is vetette magát a szakma sűrűjébe, hiszen a debreceni Nagyerdei Stadionban 20 000 ember előtt léptek fel, a következő nyáron pedig az egész országot végigkoncertezték. Harmadik nagylemezük Szimpla vágyak címmel 2022 januárjában látott napvilágot, amelyről a rajongók már tavaly hallhattak néhány dalt. Először nyáron az Elbírjuk a súlyt, majd augusztusban ennek folytatásaképp az Üres úton videója debütált, novemberben pedig befutott a Násztánc című dalhoz forgatott klip is. Az új album arra keresi a választ, hogyan képes egy fiatal srác megküzdeni az élet nehézségeivel, miközben ő csak zenélni akar, és szerelmesnek lenni. A dalokon keresztül kibontakozik egy történet, amely, ahogy az élet is, igazi érzelmi hullámvasút. „Soha nem voltam még ilyen mélyen és magasan a szövegek megírása közben. A lemez egy élettörténetet fog bemutatni, és azt, hogyan változik meg másodpercek alatt a lelkiállapotom. Ezt sokszor nehéz követni, de az album azért íródott, hogy kiadjam magamból” – árulta el Dánielfy.

A márciusi lemezbemutatón az öttagú zenekar fúvósokkal és vonósokkal kiegészülve szólaltatja meg az eddigi három korong dalait, ebben pedig olyan vendégek lesznek segítségükre, mint Rácz Gergő és Szabó Kimmel Tamás.

Kiemelt kép: Dánielfy Gergő és az Utazók (Fotó: Hegyi Lili)