Novembert 2-án pótolja tavaly elmaradt koncertjét a Müpában a norvég jazzénekesnő, Rebekka Bakken. A kivételesen tehetséges díva estjéhez saját kvartettjén kívül a Modern Art Orchestra csatlakozik majd.

Az elsősorban jazzdívaként számontartott Rebekka Bakken a bluesosabb hangulatú Things You Leave Behind és a karácsonyt idéző Winter Nights című album legjavát varázsolja a Müpa közönsége elé a rég várt novemberi koncerten. Az énekesnőt a Fekete-Kovács Kornél vezette Modern Art Orchestra kíséri az est második felében. Ez a párosítás elsőre szokatlannak tűnhet, ám a big band Bakkenhez hasonlóan a zenei stílusokon átívelő koncepcióiról ismert. A norvég énekesnő rendkívül otthonosan mozog a pop, a blues és a jazz területén is. Szerteágazó ízlése, három oktávot átfogó hangterjedelme, füstös orgánuma és páratlanul szuggesztív színpadi jelenléte mára a legkedveltebb, nemzetközi hírű előadók közé emelte, saját dalai pedig nemcsak a közönség, de a szakma elismerését is meghozták neki Európában és a tengerentúlon. 2017-ben elnyerte Ausztria legjelentősebb zenei díját, az Amadeus Awardot, de több ízben szerepelt már az ECHO-díj jelöltjei között is.

A koncertre november 2-án 20 órától a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében kerül sor. Az eseményre még kaphatóak jegyek a Müpa weboldalán.

Kiemelt kép: Rebekka Bakken (Fotó: Andreas H. Bitesnich)