Idén a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház is csatlakozott a Kulturális Örökség Napjai elnevezésű programsorozathoz, a teátrum három játszóhelyén várja izgalmas programokkal az érdeklődőket.

A Móricz Zsigmond Színház különleges tereinek felfedezésére biztosítanak lehetőséget a szervezők: ingyenes, ám regisztrációhoz kötött kulisszajárás keretében a teátrum munkatársainak vezetésével járhatják körbe az épületet a résztvevők, akik amellett, hogy betekinthetnek a tárak és műhelyek munkájába, bepillanthatnak az előadás létrejötte mögötti folyamatokba is. Szombaton három turnus indul, 14, 15 és 16 órakor a színház elől.

Hasonló épület bemutató sétán vehetnek részt a szombaton és vasárnap a Bencs Villába látogatók is, emellett Nyíregyháza egyik legkedveltebb kulturális színtere ad otthont 18-án a 19 óra 30 perctől kezdődő Álmok cím szobaszínházi előadásnak is. Fridrik Noémi és Zakariás Máté, a Móricz Zsigmond Színház színművészei a pandémiával sújtotta időszak apropóján gondolták újra Karinthy Ferenc ritkán játszott egyfelvonásos művét, a Gellérthegyi álmokat. A részvétel minden programra ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A Szindbád Színháztörténeti Rendezvénytér megújult épületének emeletén található színháztörténeti kiállítást virtuális eszközökkel varázsolták 21. századivá a tárlat összeállítói. 3D mozifilm keretében kicsik és nagyok egyaránt megismerkedhetnek a színháztörténeti korszakok legfontosabb pillanataival, a látogató térben pedig virtuális öltöztető tükör és VR szemüveg repíti a színpad deszkáira az érdeklődőket. Szombaton és vasárnap ingyenesen, vezetéssel látogatható a kiállítás, a turnusok 9:30-kor, 11:30-kor, 13:30-kor és 15:30-kor indulnak a főbejárat aulájából. A regisztráció itt is szükséges!

Kiemelt kép: A Móricz Zsigmond Színház épülete (Móricz Zsigmond Színház)