Június 17-én és 18-án a közönség újra színpadon láthatja a tavaly bemutatott Puskás, a musical című előadást. Az Erkel Színház után Szente Vajk és Galambos Attila közös produkciója a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra tér vissza először. A május 21-én megtartott nyíltpróbán az alkotók és a színészek három jelenetet mutattak be az érdeklődőknek, valamint Szente Vajk és a musical producere, Szabó László különleges bejelentéssel is készültek.

A Jászai Mari-díjas színművész-rendező Szente Vajk tavaly alapította meg Szabó László producerrel a MusicalNeked Klubot, melynek első nagy produkciója a Puskás, a musical című alkotás. A világszerte elismert labdarúgó, Puskás Ferenc életét bemutató zenés előadást tavaly augusztus 20-án mutatták be az Erkel Színházban. Majdnem fél éves kihagyás után állt össze újra a csapat, amikor megkezdődtek a musical próbái a Margitszigeten. A nyíltpróbán három dalt halhattak a nézők, és bemutatták az egyik leglátványosabb jelenetet is, amely során a tizenegy legendás játékost alakító színész a levegőbe emelkedik a második felvonás csúcspontján. Ezen kívül az eseményen elhangzott az Életünk árán című betétdal feldolgozása is Lofti Begi és Veréb Tamás előadásában, amely valószínűleg a 2021-es Európa Bajnokságon is nagy szerepet fog kapni.

Gubik Petra és Veréb Tamás a Puskás, a musical nyíltpróbáján (Fotó: Kovács Milán)

A rendezvény nagy meglepetéseként az is elhangzott, hogy elkészült a MusicalNeked második produkciója is. Szabó László bejelentette, hogy az új darab Jókai Mór A kőszívű ember fiai című regényét fogja feldolgozni zenés formában. A mű címe – az alkotók közös megegyezése után – Kőszívű, a Baradlay-legenda lesz. A darab a regény által képviselt értékeket fogja bemutatni a közönségnek. A zeneszerző a Puskásban is közreműködő Juhász Levente, akitől azt is megtudtuk, hogy a hangzásvilág középpontjában a klasszikus zene fog állni, az előadás mégis könnyen fogyasztható lesz, és kevesebb prózát tartalmaz, mint a Puskás.

Az esemény zárásaként a közönség megtekinthette az előadás egyedülálló jelenetét, amely során a színészek hevedereken „repülnek” a színpad fölött. A hiányzó díszlet és a technika nélkül a nézők bepillanthattak a kulisszák mögé, ám a grandiózus jelenet igazán a ledfalakkal, fényekkel, kivetítőkkel és füsttel adja majd meg a katartikus színházélményt, amelyre mindannyian vágyunk. Az előadás mindkét időpontjára a jegyek már elérhetők.

Szente Vajk a Puskás, a musical nyíltpróbáján (Fotó: Kovács Milán)

Kiemelt kép: A Puskás, a musical főszereplői a nyíltpróbán (Fotó: Kovács Milán)