A Magyar Színházi Társaság Jó kérdés beszélgetéssorozatának következő alkalma a látványtervezésről szól. Az apropót az online megrendezett Látványtér kiállítás adja, de a nemzetközi kitekintés sem marad el.

Mi a Látványtér jelentősége? Milyen képet mutat a kiállítás és a 2019-ben megjelent Magyar szcenográfia 2007-2017 című kötet a magyar látványtervezésről? Hogyan ítélhető meg egy előadásfotóról a tervező munkája? Vannak-e trendek a látványban? Milyen a tervezők helyzete itthon és külföldön? Lesz-e hatása a színházi közvetítéseknek az előadások vizualitására? Mit jelent a Prágai Quadriennálé díja az alkotóknak személyesen, és a magyar tervezőknek általában? A többi között ezekre a kérdésekre is keresik a választ Antal Csaba, Jászai Mari-díjas magyar díszlet- és jelmeztervező, egyetemi tanár, Balázs Juli, Junior Príma díjas magyar díszlet- és jelmeztervező, és Balla Ildikó, jelmeztervező, akikkel  Seres Gerda újságíró beszélget.

A műsor március 16-án 17 órától élőben követhető az esemény Facebook-oldalán, valamint később is visszanézhető a Magyar Színházi Társaság YouTube-csatornáján. A beszélgetéssorozat a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával valósul meg.

Kiemelt kép: Antal Csaba, Balázs Juli és Balla Ildikó (Fotó: MSZT)