Új programmal bővült a hosszúlépés.járunk? csapatának kínálata: Az orfeum szelleme című séta keretében a Madách Színház legendás épületébe látogathatnak el az érdeklődők.

Budapest az első világháború előtt egész Európában híres volt különleges mulatóiról, amelyek közül a féktelen éjszakai élet gyöngyszemeként foglalta el helyét az Erzsébet körúton található Royal Orfeum. És hogy mitől féktelen? A szervezők még attól sem riadtak vissza, hogy a szórakozni vágyók igényeinek legteljesebb kiszolgálása érdekében akár egy élő elefántot is felvigyenek a színpadra, sőt, ahhoz is megteremtették a feltételeket, hogy Josephine Baker a magyar közönség előtt léphessen fel – egy szál tangában, tollakkal díszítve, banánszoknyában…

És hogy hogyan lett a fülledt hangulatú mulatóból az ország kedvenc musical-színháza? A séta során fény derül erre is, miközben az érdeklődők felfedezhetik az épület varázslatos, kulisszák mögötti titkos zugait is. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a helyszín jellegéből adódóan sokat kell lépcsőzni a program során, illetve a tériszonnyal küzdőknek egyáltalán nem ajánlják a túrát.

Kiemelt kép: A Madách Színház nézőtere (Fotó: Madách Színház)