Katona Kati és Zságer Balázs június 27-én léptek fel közös kortárs audiovizuális live projektjükkel, a Mass Syndrome-mal, amely elsősorban a körülöttünk lévő világ aktuális történéseire reflektál. A kizárólag a Ludwig Múzeumnak készített exkluzív performanszban Zságer még atmoszférikusabb, kisérletezőbb zenei oldaláról mutatkozott be, míg partnerének vizuális nyelvét a természetbeli formák, patternek és az ezekben fellelhető algoritmusok, struktúrák inspirálták.

A produkción keresztül a zene a mozgókép segítségével szembeállítja egymással a digitális világot a valódi emberi érzelmekkel, egyfajta hidat emelve közéjük: nem más ez, mint válaszkeresés a világ mostani problémáira. Az anyag az impresszionizmusra jellemző módon a múló pillanat hangulatát ragadja meg, amely egyre törékenyebbé válik az utóbbi időben.

A duó tavaly nagy sikerrel debütált a Római Liberamente Musica fesztiválon, ezt bizonyítja az azóta kapott számos külföldi meghívás is. A Žagarral, Zságer Balázs 2001-ben alapított alternatív-elektronikus-pszichedelikus zenét játszó együttesével a rajongók legközelebb július 18-án, a Kobuciban találkozhatnak.

Kiemelt kép: Zságer Balázs (Fotó: Žagar)