2019 októberében indult a Pagony Kiadó és a Jurányi Ház közös programja, a Hab a tortán!, melynek keretében minden hónapban más-más színészpáros szórakoztatja a kicsiket. Február 20-án Mórocz Adrienn és Kovács Lehel színészpár olvassa fel Harcos Bálint Dorka és az elgurult gomb című meséjét, a részvételt 4 éves kortól ajánlják.

Harcos Bálint rengeteg szép mesével ajándékozta már meg a gyerekeket. Ő jegyzi többek között a Pagony Kiadó gondozásában megjelent Szofi-sorozatot és A boszorkánycicát. Most a végtelenül lírai hangulatú mesekönyvének, a Dorka és az elgurult gombnak az első tündérmeséjét csodálhatják meg a kicsik és nagyok a színpadon. A kedves kis Dorka leghűbb társa Györgyi baba, akiről a kislány szeretettel gondoskodik róla. De Györgyit például csak úgy lehet elaltatni, ha Dorka elcsavarja rajta a gombot. A kis rítus nélkül egy percet sem tud pihenni a baba. Ám egyszer csak eltűnik a gomb, és Dorka kénytelen Györgyivel útra kelni a rejtélyes éjszakában, hogy a fantázia különösebbnél különösebb alakjaival találkozzon. Hogy el tudja-e végül altatni Györgyit? – Kiderül a meséből! 

Az előadás előtt kézműves foglalkozást is tartanak a meséhez kapcsolódóan, utána pedig színező- és olvasókuckó várja az eseményre látogatókat.

Kiemelt kép: Illusztráció a könyvből (Fotó: Pagony Kiadó)