A Vadász Esélye 999 című előadását beválasztották az OffFest – Theatre Festival Award finalistái közé, a győztes produkciókat február 12-én fogják kihirdetni a fesztivál végén az Offies Awards Ceremony 2023 keretein belül az Alexandra Palace-ban. A jelölést a budapesti független társulat a Voila! Europe fesztiválon szerezte meg tavaly novemberben.

Az OffFest fesztivált 2019-ben szervezték meg először, amelynek célja, hogy a legjobb színházi alkotásokat elismerjék, amelyeket aztán egy élő vagy online fesztivál keretében be is mutatnak. 2022-ben öt fesztivál (Voila! Europe, Edinburgh Fringe, Camden Fringe, Greater Manchester Fringe és Brighton Fringe ) szolgáltatta a jelölteket. A versenyprogramba beválogatott 60 előadás közül sikerült a 999-nek a legjobb tízbe bejutnia. A magyarországi társulat 2022 novemberében vett részt a Voila! Europe fesztiválon, amelynek köszönhetően két alkalommal is játszották a 999-et a londoni Cockpit Theatre-ben. A brit közönség jól fogadta az előadást, a megjelent kritikák kiemelték érzékenységét a klímakatasztrófa kérdéskörére vonatkozóan, valamint a súlyos témákat feloldandó humort.

Az előadást apokaliptikus komédiaként fémjelzik, amely a klímaválságot a közbeszédbe még kevéssé beemelt, de az annál inkább érzékelhető klímaszorongás filterén keresztül prezentálja. Kozma Gábor Viktor rendezésében igazi intertextuális utalásokkal telített, humorral lazított társadalomkritikát láthatunk. A 999-ben Gedeon András, Kovács Boróka, Kozma Gábor Viktor, Nagyabonyi Emese, Szekeres Blanka és Zádor Fanni lép színpadra.

Kiemelt kép: Jelenetkép a 999 című előadásból (Fotó: A Vadász Esélye)