2021-ben érkezik a „legendák évada” a Fertőrákosi Barlangszínházba: világsztárok, a magyar zenei élet nagyjai, valamint számos sikerprodukció várja a nézőket május 22-től.

A Fertőrákosi Barlangszínház következő szezonját a műfaji sokszínűség jellemzi, és ahogyan a szlogenjük is jelzi: legendás előadók és népszerű előadások érkeznek majd. Az évadot május 22-én a Bagossy Brorthers Company koncertje nyitja meg, a következő hétvégén, 29-én és 30-án a soproni Pendelyes Táncegyüttes gálaműsora lesz látható.

Júniusban érkezik a Recirquel My Land című darabja, amelyet 2018-ban az Edinburgh Fringe Festival legjobb produkciójának választottak meg. A június 4-én látható, a kortárs táncot, a színházat és a cirkuszművészetet ötvöző előadás az emberiség gyökereit, az ember és anyaföld közötti örök kapcsolatot állítja fókuszba és jeleníti meg. Másnap, 5-én, a humor nagyágyúja, Hadházi László szórakoztatja a közönséget. A Vidnyánszky Attila által rendezett Bánk bán operát június 12-én, a Coopera produkciójaként láthatjuk.  A komolyzenét kedvelőknek a figyelmébe ajánlják a Kékfrankos bérletet, amely a Győri Filharmonikusok sorozatát foglalja magába. Június 13-án Carl Orff Carmina Burana című művével indítják a sorozatukat: a koncert különlegessége, hogy a majd’ nyolcvan tagú szimfonikus zenekar mellé soproni, győri és budapesti kórusokat hívtak meg. A bérletben látható lesz még az „A tribute to John Williams” című koncert is augusztus 7-én, ahol a Csillagok háborúja, a Hook, a Schindler listája, a Mesterséges értelem, a Jurassic Park, a Superman, A cápa, az Egy gésa emlékiratai, a Harry Potter, az E.T., az Indiana Jones-filmek dallamai csendülnek fel. Szeptember 4-én Bogányi Gergely és a csodazongorája érkezik majd Fertőrákosra. Június 25-én és 26-án a Sopron Balett és a St. Pölten-i Europaballett Farinelli című ősbemutatója lesz látható, amely a Farinelli művésznéven ismert Carlo Broschi, korának legjobban fizetett, kalandos életű operaénekes életútját dolgozza fel.

Jelenet a Bánk bán előadásból a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon (Fotó: Zsigmond László)

Júliusban sem maradunk programok nélkül: 16-án a hatszoros Grammy-díjas David Sanborn Band koncertezik, másnap, július 17-én pedig a négyszeres Grammy-díjas Stanley Clarke basszusgitáros és zenekara lép fel. A hónap végén két magyar zenei legendával találkozhatunk: július 30-án Kovács Kati Symponic live életmű-koncertje, 31-én Presser Gábor Dalok régről és nemrégről című produkciója lesz látható-hallható. Augusztus 6-án a Honeybeast tart nagy barlangszínházi bulit. Közkívánatra jövő nyáron, augusztus 14-én újból bemutatják az István, a király koncert-keresztmetszetet, Szörényi Levente és Bródy János ikonikus műve aznap két alkalommal is látható lesz. Augusztus 21-én, Párizsi éjszakák címmel két magyar származású francia sztárénekes, Stéphanie Schlesser és Laurent Ban ad koncertet. Az operett műfaj kedvelői augusztus 27-én és 28-án az Egy csók és más semmi című előadást tekinthetik meg a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház vendégjátékaként, a német nyelvű közönség pedig a Bál a Savoyban revüoperettet nézheti meg.

Kiemelt kép: Fertőrákosi Barlangszínház (Fotó: prokultura.hu)