Vajon a díszlet, a jelmez fenntarthatósága környezetvédelmi vagy anyagi kérdés? Az a díszlet és jelmez, ami látványos, szükségszerűen drága és pazarló is? Kényszer-e az újrafelhasználás egy színházvezetőnek és egy tervezőnek? Milyen lehetőségek rejlenek a reciklálásban, és milyen korlátok elé állítja a látványtervezőt? Hogyan aránylik egymáshoz a fantázia és az ökolábnyom? Van-e szerzői jogi vonatkozása a díszlet, a jelmez akár csak részbeni újrafelhasználásának? Ezekre a kérdésekre igyekszik választ adni Barnák László (a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója), Khell Zsolt (díszlettervező) és Remete Kriszta (jelmeztervező) a február 14-én 17 órakor kezdődő Jó kérdés beszélgetősorozat következő részében, melynek a helyszínét a Katona József Színház biztosítja.

A Jó kérdés első évadában, 2018 áprilisában foglalkoztak először a látvánnyal, akkor arra a kérdésre keresték a választ, hogy az önálló vagy alkalmazott művészet. Az idei, ötödik évadban ugyanezt a témát a fenntarthatóság szempontjából vizsgálják. A téma feldolgozását február 28-án a Magyar Színházi Társaság a Csináljunk színházat! sorozatban is folytatják, ahol Csizmadia Tibor a látványtervezők szempontjait figyelembe véve elemzi a színházvezetés kérdéseit.

A beszélgetés, amelyet ezúttal is Seres Gerda újságíró vezet majd, a Jó kérdés Facebook-oldalán és a Magyar Színházi Társaság YouTube-csatornáján lehet majd megtekinteni.

Kiemelt kép: Barnák László, Khell Zsolt és Remete Krisztina (Fotó: Magyar Színházi Társaság)