Az Örkény Színház január végén tett közzé felhívást, melyben a nézők segítségét kérik egy készülő előadásuk kapcsán. A teátrumnak nagy mennyiségű műanyag játékbabára van szüksége az új produkcióhoz. Az Örkény után a napokban pedig a Vígszínház is a közönségéhez fordult, és a közelgő nagyszínpados bemutatójukhoz, a Premierhez szeretnék a lelkes és ügyes nézők segítségét kérni.

A John Cassavetes azonos című filmjéből készülő előadás magyar nyelven a Vígszínház színpadán lesz először látható hazánkban, a főszerepben Eszenyi Enikővel és Hevér Gáborral. A történet egy lenyűgözően bensőséges vallomás színházról és a színészi létezésről. Nyers őszinteséggel mutatja be egy ünnepelt színésznő küzdelmét, miközben a néző újra és újra bepillantást nyerhet a színház misztikus világába. 

A Premier plakátfotója (fotó: Vígszínház)

A rendező, a szlovák Martin Cicvak különleges látványvilágot álmodhatott meg a produkcióhoz, ugyanis a teátrumnak hatalmas mennyiségű origami madárra van szüksége. Az alkotók azt kérik, hogy aki segít és hajtogat, az vagy sima, A4-es méretű fehér lapot használjon, vagy a teátrum portáján felvehető régi színházi példányok lapjaiból dolgozzon. Az origami madarakhoz segítséget is mellékeltek, az alábbi videó alapján érdemes hajtogatni.

Az elkészült madarakat a Vígszínház portáján, a Pannónia utcában lehet leadni. A lelkes hajtogatók között pedig összesen 4 db páros jegyet sorsolnak ki a Premier főpróbájára és bemutatójára.

Kiemelt kép: A Vígszínház nézőtere (fotó: MTI)