Az angol bullying szó jelentése zaklatás. Napjainkban különösen nagy figyelmet kap a jelenség, a gyereket érő számos atrocitás miatt. Két kamaszlány, őszinte naplóbejegyzések, önértékelési problémák, és az őket körülvevő felnőttek toxikus kapcsolatai. Az alábbi témákra igyekszik felhívni a figyelmet a székesfehérvári Vörösmarty Színház Eve Ainsworth 7 nap című ifjúsági regényéből készült, Multiverzum című tantermi előadása, amely egy beszélgetéssel kiegészülve a város számos középiskoláját igyekszik megszólítani.

Kerkay Rita rendező, Ballér Bianka és Kiss Diána Magdolna színművészek, valamint Lőrincz Zsuzsa foglalkozásvezető az egész cselekményt egyszerű keretek között, 2 asztal köré szervezve mutatják be. „Ez a regény két fiatal lány naplóbejegyzése, a szerző arra helyezi a hangsúlyt, hogy milyen más szemszögből látják ők ugyanazokat a dolgokat” – fogalmaz Kerkay. 

A történet 7 napot ölel fel, a szorongó 14 éves Bia és a bántalmazó, de szintén szorongó Dia szemszögéből. A két véglet bemutatása fontos része a darabnak, hiszen ha mind a két oldalt kellően ismerjük az értékítélet meghozása könnyebb feladat lehet. A moderátor Lőrincz Zsuzsa szerint sokszor ők is tanulnak a gyerekektől, akik hibátlanul meg tudják fogalmazni azokat a dolgokat, amelyekkel akár nap mint nap szembesülnek: „Olyan kérdéseket teszünk fel nekik, amire nincs jó válasz, vagy rossz válasz. Kíváncsiak vagyunk arra, hogy ők hogy élik meg.”

Kiemelt kép: Székesfehérvári Vörösmarty Színház, Multiverzum, Ismertető