Bár idén decemberben a megszokott formában nem találkozhatnak egymással a meghívott vendégek és a nézők, a 3K Kaszásdűlői Kulturális Központ megtalálta a kreatív módját annak, hogy a legnépszerűbb programjait eljuttassa az érdeklődőkhöz: Pál Feri atya, Czutor Zoltán, Csuja Imre, Peller Anna és Peller Mariann hamarosan online adásban köszönti majd mindazokat, akik lelki táplálékra és szellemi felüdülésre vágynak a karácsonyi ünnepek után.

Ahogyan a hatályos járványügyi rendelkezések értelmében annyi más intézmény, most a 3K is zárva tart, azonban ez távolról sem jelenti azt, hogy Óbuda egyik legkedveltebb kulturális helyszíne magára hagyná a közönségét. „A hatalmas népszerűségnek örvendő Lelki fröccs sorozatunkkal és a vendégül látott színházi produkciókkal nem titkolt célunk, hogy a helyieket és a távolabbról érkezőket is elkötelezetté tegyük a kulturális értékek iránt, tartalmas szórakozást biztosítsunk nekik, velük együtt beszéljünk át nehéz vagy valami okból aktuális témákat, és végül, de nem utolsó sorban: örömöt csempésszünk a mindennapjaikba. Most minden eddiginél fontosabb, hogy szeretettel és megértéssel forduljunk egymás felé; ennek szellemében állítottuk össze decemberi programunkat, amelyet óriási örömünkre el tudunk juttatni a nézőinkhez online formában, és így talán az sem kizárt, hogy olyanok is „benéznek hozzánk”, akik eddig valamiért – például az áthidalhatatlan távolság miatt – nem tették.” – emelte ki a rendhagyó módon megrendezett esemény pozitív oldalát az intézmény vezetője, Dr. Horváth Piroska.

A Lelki fröccs témája nem más, mint a múlt, a jelen és jövő kapcsolata, vagyis az, hogy miként válhat erőforrássá a múlt, és hogyan alakítható szabadon a jövő. A programsorozatot december 27-én az ország egyik legnépszerűbb római katolikus papja és mentálhigiénés szakembere, Pál Feri atya előadása nyitja meg. A következő adásban Csuja Imre és Czutor Zoltán sajátságos irodalmi és zenei egymásra találásának lehetünk tanúi Megszólít a lélek – Csend és üvöltés címmel. A sorozat harmadik, befejező epizódjában december 29-én hazánk egyik legismertebb testvérpárja, Peller Anna és Mariann mesél arról, milyen keserves küzdelmet folytattak egykor a tükör és saját maguk ellen, míg végül megszerették magukat.

Kiemelt kép: Czutor Zoltán és Csuja Imre (Fotó: Jegy.hu)