A 17. kerületben székelő Gózon Gyula Kamaraszínház épületének felújítása miatt huzamosabb ideje más játszóhelyeken adják elő darabjaikat. Az elmúlt időszakban számos kerületi helyszín, a 6szín Teátrum és a FÉM Arts & Café adott otthont az előadásoknak, most viszont a budai Karinthy Színház fogadja be két előadásukat.

A Gózon jelenlegi, azaz 24. évadának is egyik mondhatni alapdarabja a Kövek, amelyet sok száz középiskolás diák látott már, hiszen pont nekik szól az előadás. A Varga Ádám és Benkő-Kovács Gergő főszereplésével futó darab két fiatalról szól, akik akár unalomból, akár szeretethiányból, akár egyéb frusztrációból adódóan „csínyekkel” szórakoztatják egymást. Az agressziót tárgyaló játék Gyevi-Bíró Eszter rendező, drámapedagógus rendezésében jött létre és az egyik fő komponense, hogy az előadás után kiscsoportos foglalkozáson a darab kérdéseire keresik a választ a 13-15 éves közönséggel és próbálják megfejteni, hogy mi állhat a velük egykorúakat játszó két főszereplő viselkedésének hátterében. A 2018-ban a Kaposvári Gyermek-és Ifjúsági Színházak Biennáléján a legjobb rendezés díját elnyerő darab, a Karinthy Színházban november 18-án, 15 órakor, tanítás után lesz megtekinthető.

Kiss Csaba De mi lett a nővel? című egyfelvonásos férfimeséjét Csehov kisregényeinek motívumainak felhasználásával írta. Az igazán szórakoztató darabban három bohókás, vásári komédiás férfi nőkről, A nőről, szerelemről és megélt fiatalságról beszélgetnek. Az előadás Kálid Artúr, Stubnya Béla és Tűzkő Sándor főszereplésével, Tasnádi Csaba rendezésében megtekinthető november 29-én a Karinthy-ban.

Sajnos a harmadik, november 7-re meghirdetett Muskátli Kabaré a Gózon Gyula Kamaraszínház honlapja szerint technikai okok miatt elmarad a Karinthy Színházban, remélhetőleg lehetőség lesz majd a pótlására.

Kiemelt kép: Jelent a De mi lett a nővel? című előadásból (Forrás: Gózon Gyula Kamaraszínház)