A k2 Színház a 2020/21-es évadban mintegy hat új bemutatóval jelentkezik, ezen kívül a Fábián Péter-Benkó Bence páros három vendégrendezésre kapott meghívást a szezon második felében. Az elkövetkező napokban maguk az alkotók mutatják be készülő produkcióikat a Deszkavízió olvasóinak.

A Fábián-Benkó rendezőpáros az évad második felében három helyre kapott meghívást, a Szegedi Nemzeti Színház és a Budapest Bábszínház után egyik igen szeretett teátrumukhoz, a Soltis Lajos Színházhoz térnek vissza, ahol egy különleges előadást készítenek a kalandozó magyarokról és történelmünk dicső pillanatairól, Sankt Gallen felprédálása címmel. Az évad végén-nyár elején érkező produkció kapcsán az alkotók „tiszta Monthy Python”-hangulatot ígérnek – ismerve őket, ebben nem is kételkedhetünk.

„Az megtiszteltetés ért bennünket, hogy immár negyedik alkalommal dolgozhatunk együtt a celldömölki Soltis Lajos Színház társulatával most tavasszal. A magyar történelem dicső pillanatainak egyikéről szeretnénk örökbecsű szatírát írni a színészek hathatós közreműködésével, jelesül arról a nemes pillanatról, amikor kalandozó őseink egy portya alkalmával felprédálták a keresztény Sankt Gallen városát: kifosztották éléskamráikat, megerőszakolták a nőket, megitták az összes bort, és sört amit találtak, majd hazavágtattak diadalmámorosan a Kárpát-medencébe. Bevallott szándékunk, hogy a stílus tekintetében kegyetlen pofátlansággal lopjunk a Gyalog Galopp című Monty Python-filmből.” – árulta el nevetve a Deszkavíziónak Fábián Péter.

Kiemelt kép: Fábián Péter (fotó: Trokán Nóra)