A k2 Színház a 2020/21-es évadban mintegy hat új bemutatóval jelentkezik, ezen kívül a Fábián Péter-Benkó Bence páros három vendégrendezésre kapott meghívást a szezon második felében. Az elkövetkező napokban maguk az alkotók mutatják be készülő produkcióikat a Deszkavízió olvasóinak.

Az évad második felében Király Dániel rendez a társulat számára előadást: Tom Stoppard Rosencrantz és Guildenstern halott című drámáját viszi színre, a bemutató a MU Színházban lesz, áprilisban. A társulat vezetői saját bevallásuk szerint is külön örülnek annak, hogy a náluk eddig csak színészként dolgozó színművész új szerepben mutatkozhat be, hiszen „Dani izgalmasan-sajátosan értelmezi a művet és a színész-szerep viszonyrendszert is.”

„A Pendragonnal párhuzamosan a csapatunk is dolgozni fog, méghozzá az igen izgalmas Stoppard-darabon. Az előadást Király Dániel, a csapat egyik színésze rendezi majd a társulat számára, akinek régi vágya volt ezzel az anyaggal foglalkozni és elmondása alapján eléggé sajátos gondolatai támadtak róla. Mindenképpen izgalmas vállalkozás, már csak azért is, mert Dani ismét rendezhet (a Vígben az általunk írt Kozmikus magány volt az első ilyen munkája), és mert ezt a saját csapatunkkal teszi majd meg. Külön ízt ad a projektnek az, hogy a Hamletet is műsorra tűzzük, így tele leszünk Rosencrantzokkal és Guildensternekkel ebben az évadban.” – mondta el Benkó Bence.

Kiemelt kép: Gyöngy Zsuzsa (fotó: Trokán Nóra)