A k2 Színház a 2020/21-es évadban mintegy hat új bemutatóval jelentkezik, ezen kívül a Fábián Péter-Benkó Bence páros három vendégrendezésre kapott meghívást a szezon második felében. Az elkövetkező napokban maguk az alkotók mutatják be készülő produkcióikat a Deszkavízió olvasóinak.

Az év végén egy különleges felolvasószínházi sorozat is érkezik a k2 Színház társulatától: Fábián Péter és Benkó Bence a karantén ideje alatt írt darabját fogja bemutatni a csapat, több napon keresztül a Benczúr Házban, egyszeri alkalommal. A történet – amely az alkotók szerint egy igazi mozis-netflixes sorozat első évada lesz – egy elszigetelt magyarországi faluról és annak különös lakóiról szól. Az előadás címe Kaszásbog, amely a központi helyszín, vagyis a település neve is egyben.

„A karantén alatt, szinte a magunk szórakoztatására elkezdtünk írni egy színházi sorozatot. Egy jelenetet Bence, egyet Petya írt, különösebb megbeszélés nélkül. Az anyag így dagadt és dagadt. Nos, ezt nagyon szeretnénk egyszer megcsinálni színházban, de addig egy felolvasószínházi sorozatot készítünk belőle, amely egyszer, egy héten keresztül lesz látható és hallható. Nagyon sok szereplős. Fantasy. Sci-fi. Egy kis magyar faluban. Vaddisznóemberek, csodaszarvasok, vámpírok, szekták, politikusok, karantén és az időközi választások rejtélye hálózza be ezt a sehová sem tartó cselekményt. Sőt, még az Örkényben is játszódik. Erről egyelőre ennyit.” – mesélt humorosan a rendezőpáros a Deszkavíziónak a Kaszásbogról.

Kiemelt kép: Bán Bálint (fotó: Trokán Nóra)