A k2 Színház a 2020/21-es évadban mintegy hat új bemutatóval jelentkezik, ezen kívül a Fábián Péter-Benkó Bence páros három vendégrendezésre kapott meghívást a szezon második felében. Az elkövetkező napokban maguk az alkotók mutatják be készülő produkcióikat a Deszkavízió olvasóinak.

Decemberben két tantermi produkcióval is készül a társulat: Shakespeare klasszikusát, a Hamletet Benkó Bence dolgozza fel Piti Emőke, Borsányi Dániel és Formán Bálint színészekkel karöltve. A produkció a k2 Ifjúsági Program részeként kerül be a repertoárba, melynek előadásai továbbra is elhívhatók az erre nyitott iskolák számára. 

A rendezőnek régi vágya volt a Hamlettel foglalkozni, és mint mondja: „külön öröm számomra, hogy a címszerepet Borsányi Dani játssza majd az előadásban. Nem szükséges ecsetelnem a történetet, hiszen egy eléggé ismert műről van szó. Ami azonban leginkább foglalkoztat ebben a történetben, az a bosszú kérdése és az, hogyan válik az ember önkéntelenül is azon eszmék, csatározások áldozatává és kiszolgálójává – sőt, működtetőjévé –, amelyek ellen ifjonti hevében még tűzzel-vassal kardoskodik. Fontos gondolatok ezek, főleg a mai világban. Az én korosztályom is egyre inkább kinövi a fiatalságát és szembesülnie kell olyan helyzetekkel és ideákkal, amelyekről eleddig legfeljebb távolról gondolt valamit. Hamlet története az én szememben egy tragikus felnövéstörténet – és nem is csak az írott anyag utolsó jeleneteit tekintve. Szeretném hinni, hogy van esély arra, hogy felfedezzük azokat a pontokat az életünkben, amikor még megállhatunk és átgondolhatjuk, érdemes-e pusztán a személyes sértettségünk, dühünk és igazságérzetünk irányítása alatt cselekednünk. A Hamlet jól beszél ezekről a pontokról és azt gondolom, van értelme a fiatalabb korosztályokkal elmélkedni egy ilyen történetről.” – hangsúlyozta a fiatal alkotó. 

Kiemelt kép: Borsányi Dániel (fotó: Trokán Nóra)