A k2 Színház a 2020/21-es évadban mintegy hat új bemutatóval jelentkezik, ezen kívül a Fábián Péter-Benkó Bence páros három vendégrendezésre kapott meghívást a szezon második felében. Az elkövetkező napokban maguk az alkotók mutatják be készülő produkcióikat a Deszkavízió olvasóinak.

A Fábián-Benkó rendezőpáros az évad második felében három helyre kapott meghívást. Először a Szegedi Nemzeti Színházba térnek vissza, ahol tavaly nagy sikerrel mutatkozott be a Matyi elszabadul című mesejáték, ezúttal Peter Shaffer Black Comedy című darabját viszik színre a szegedi társulat tagjaival, februári bemutatóval – természetesen a tőlük megszokott új szemlélettel.

„A Szegedi Nemzeti Színházban az előző évadban már dolgozhattunk, ekkor a színház felkérésére a Lúdas Matyi történetet dolgoztunk fel és át, Matyi elszabadul címmel. Azt hiszem, sikeres előadás született. Ezután, a vírus okozta káoszban, amely a készülő évadot sújtotta, felhívott minket a színház vezetése, hogy szívesen vennék, ha visszatérnénk, noha eredetileg ez nem szerepelt a tervek között. Meglepő és megtisztelő hívás volt, nagyon szerettünk Szegeden dolgozni. A Black Comedy-t szintén a vezetőség ajánlotta, mi pedig izgalommal foglalkozunk olyan műfajokkal és anyagokkal, amelyek látszólag távol állnak tőlünk. Így került be az életünkbe az ifjúsági és a tantermi színház és a zenés is. Remek kihívás egy remek színházban.” – árulta el Benkó Bence a visszatérés részleteit.

Kiemelt kép: Szakács Ferenc (fotó: Trokán Nóra)