A k2 Színház a 2020/21-es évadban mintegy hat új bemutatóval jelentkezik, ezen kívül a Fábián Péter-Benkó Bence páros három vendégrendezésre kapott meghívást a szezon második felében. Az elkövetkező napokban maguk az alkotók mutatják be készülő produkcióikat a Deszkavízió olvasóinak.

Az évad második bemutatója az Ördögkatlan Fesztivállal koprodukcióban készülő Béke lesz, amelyet a társulat gondos kutatómunkával készít elő: a legkülönbözőbb nemű, korú, társadalmi helyzetű emberekkel készítenek interjúkat, ezek alapján írják meg saját előadásukat, történetüket a béke mibenlétét kutatva – hasonlóan a híres, a fesztiválon eddig elkészült népszínművekhez. Az előadás Arisztophanész komédiái alapján születik meg és szolgáltat alapot egy közös, interaktív-improvizatív, de mégis történetorientált együttléthez a nézőkkel, akikkel október végén találkozik először a társulat, hogy prezentálják nekik ezt a különleges dionüsziát és közös gondolkodásra, evésre-ivásra invitálják őket.

Fábián Péter, az előadás egyik rendezője így nyilatkozott a készülő produkcióról: „A Béke című bemutatónk rendhagyó módon kimondottan azzal a céllal készül, hogy bejárjuk vele a vidék Magyarországát. A béke mibenlétéről fogunk beszélgetni falusi, kisvárosi emberekkel, és e beszélgetésekből szeretnénk darabot írni, majd a kész produkciót visszavisszük azokhoz, akiknek a történeteiből született. Meggyőződésünk, hogy a béke fogalmáról folytatott párbeszédre ki van éhezve az egész ország. Legalábbis mi a társulaton belül nagyon is éhezzük a békét. Ha sokat beszélünk róla, talán előbb-utóbb megvalósul. De ha nem is, az arisztophanészi humorral fűszerezett jelenetek, és az előadás végére tervezett beszélgetős lakoma a nézőkkel reményeink szerint élmény lesz mindannyiunknak.”

A különleges előadásban Bán Bálint, Borsányi Dániel, Formán Bálint, Gyöngy Zsuzsa, Király Dániel és Piti Emőke tűnik majd fel a színpadon, a bemutatóra a tervek szerint október 23-án kerül sor Nagyharsányban, a Szoborparkban (Amfiteátrum).

Kiemelt kép: Piti Emőke (fotó: Trokán Nóra)