A k2 Színház a 2020/21-es évadban mintegy hat új bemutatóval jelentkezik, ezen kívül a Fábián Péter-Benkó Bence páros három vendégrendezésre kapott meghívást a szezon második felében. Az elkövetkező napokban maguk az alkotók mutatják be készülő produkcióikat a Deszkavízió olvasóinak.

Az évad első előadásának, Az algoritmus című „digitálszexuális felvilágosításnak” bemutatójára idén tavasszal került volna sor, ám a premiert a koronavírus miatt elhalasztották. A Dumaszínházzal koprodukcióban készülő előadás szeptember 18-án lesz először látható a MU Színházban, a szövegkönyvet Fábián Péter és Benkó Bence Vinnai Andrással közösen készítette el. Az algoritmus egy érdekes vállalkozás az életünkben. Még a tavalyi évadban keresett fel minket Litkai Gergely és Vinnai András, a Dumaszínház képviseletében, hogy szívesen készítenének velünk egy koprodukciót az általuk felajánlott témában. Ez pedig a mesterséges intelligencia. Az alkotói névsorból talán világosan kitetszik, hogy nem egy humortalan előadással készülünk elindítani az évadot – a vírus miatt csúszott ugyanis át idén szeptemberre a bemutató. Emellett fontos megemlíteni, hogy számunkra is új közlési formákkal kísérletezünk – nem egy „hagyományos” történetet mesélünk el, sokkal inkább szkeccsjelenetek füzérén dolgozunk, amely jeleneteket igyekszünk egy nagy gondolatmenetre felfűzni. Kiemelten számítunk a nézői reakciókra, hiszen az előadás nagy része akkor és ott születik majd meg, az adott estén – így reméljük, hogy különleges élményben lehet része azoknak a vállalkozó szellemű nézőknek, akik részt vesznek e tudományos kísérleten, melynek témája a szex és a vágyak.” – mondta el Benkó Bence.

A k2 Színház 2020 januárjában nyerte el a European Institute of Artificial Intelligence Technology (EIAIT) elnevezésű intézet által kiírt pályázatot, amelynek célja, hogy bemutassa a mesterséges intelligenciában rejlő társadalomformáló potenciált. A Neural Networks for Social Transition (NeNeST) program keretein belül a társulat nem kevesebbre vállalkozik, minthogy létrehozzon egy digitálszexuális felvilágosításra épülő színházesztétikai eseményt, koprodukcióban egy mesterséges intelligenciával.

Az előadásban Bán Bálint, Borsányi Dániel, Formán Bálint, Gyöngy Zsuzsa, Király Dániel és Piti Emőke tűnik majd fel, a látványvilágért Horváth Jenny és Szakács Ferenc felel, a zenét Zságer-Varga Ákos szerezte.

Kiemelt kép: Formán Bálint (fotó: Trokán Nóra)