A k2 Színház a 2020/21-es évadban mintegy hat új bemutatóval jelentkezik, ezen kívül a Fábián Péter-Benkó Bence páros három vendégrendezésre kapott meghívást a szezon második felében. Az elkövetkező napokban maguk az alkotók mutatják be készülő produkcióikat a Deszkavízió olvasóinak.

Decemberben két tantermi produkcióval is készül a társulat: a Hamlet mellett egy másik klasszikus, Puskin Anyeginja is feldolgozásra kerül. Ezt az előadást Fábián Péter viszi színre, Gyöngy Zsuzsa, Bán Bálint és Király Dániel szereplésével. A produkció a k2 Ifjúsági Program részeként kerül be a repertoárba, az előadások iskolákba továbbra is meghívhatók, amennyiben a helyzet és a tanár-diák érdeklődés úgy engedi.

„Puskin Anyeginje sok esetben rettegett kötelező olvasmány a diákok körében. Unalmas, szépelgő regény, amely egy régmúlt miliőben játszódik, valahol a messzi-messzi Oroszhonban. Kit érdekel ez ma? Dögunalom. Legalábbis első ránézésre. Az Anyegint alapul vevő új tantermi bemutatónk viszont igyekszik az eredeti mű alapproblematikáját felhasználva a középiskolás korosztályt legintenzívebben érintő problémákra reflektálni. Az Anyegin a mi olvasatunkban a látszat és a valóság feloldhatatlan ellentétéről regél olykor tragikus mélységekben, olykor pedig ironikus humorral. A látszat és a valóság kibogozhatatlansága az internet világában legalább olyan aktuális, mint Puskin korában. Avagy mi lenne, ha az Anyegin szereplői mai magyar fiatalok lennének, akik egy internetes társkereső oldalon találnak egymásra?” – árulta el a rendező, Fábián Péter, hogy miben lesz más az ő megközelítésében a történet.

Kiemelt kép: Király Dániel (fotó: Trokán Nóra)