A k2 Színház a 2020/21-es évadban mintegy hat új bemutatóval jelentkezik, ezen kívül a Fábián Péter-Benkó Bence páros három vendégrendezésre kapott meghívást a szezon második felében. Az elkövetkező napokban maguk az alkotók mutatják be készülő produkcióikat a Deszkavízió olvasóinak.

A Fábián-Benkó rendezőpáros az évad második felében három helyre kapott meghívást: a Szegedi Nemzeti Színház bemutatója után a Budapest Bábszínházban kezdenek el próbálni. A tavasszal bemutatásra kerülő A Pendragon legenda azért is számít különlegesnek, mert ez lesz az első alkalom, hogy fővárosi kőszínházban dolgozik a csapat meghívott vendégként. Az alkotók új fénytörésbe helyezik minden idők egyik legnagyobb irodalomtörténészének, Szerb Antalnak krimiszerű izgalmakkal átszőtt művét. A fiatal művészek számára új kihívást jelent majd a bábszínház vizuális keretein belül megvalósítani ezt a regényadaptációt. „A test feltámadása az, amikor a bábszínész életre kelt egy holt tárgyat.” – magyarázta meg Fábián Péter az összefüggést a regény jelmondata és a bábszínház között a Budapest Bábszínház évadnyitó sajtótájékoztatóján.

„Szerb Antal misztikus krimije mindkettőnknek nagy kamaszkori olvasmányélménye volt. Ezért, amikor a Budapest Bábszínház megkeresett minket az ötlettel, hogy rendezzünk náluk ifjúsági előadást, rögtön a Pendragon jutott eszünkbe. Egy észveszejtően fordulatos, fondorlatos krimi tele finom iróniával, megannyi aranyköpéssel, szóval minden, ami Szerb Antal. A regény dramatizálása során arra szeretnénk törekedni, hogy a szerző eredetiségét megtartsuk, ugyanakkor a kicsit lassan hömpölygő cselekményt felpörgessük, új szálakkal lássuk el. Magunk közt azt tűztük ki célul, hogy szeretnénk megírni a magyar A Da Vinci-kódot A Pendragon legenda felhasználásával. Mindezt a bábszínház számtalan dramaturgiai és vizuális lehetőséget kínáló eszköztárával!” – nyilatkozott terveikről Fábián Péter.

Kiemelt kép: Horváth Jenny (fotó: Trokán Nóra)