Május 30-án a Kassai Thália Színház vendégjátékaként lesz látható Pintér Béla és Darvas Benedek népies-zenés krimiballadája, a Parasztopera a József Attila Színházban.

Roland (Rubóczki Márkó) és Etelka (Stehlárik Viktória) házasodni készül. Két világ találkozik az esküvő napján: Etelka szülei, a kikupálódott városi polgárok (Szabadi Emőke és Illés Oszkár) és Roland szülei, a gazdag parasztok (Nagy Kornélia és Nádasdi Péter). „A menyasszony domborodik, a magyarság szaporodik” – énekli Julika, a vőlegény mostohatestvére (Latóczky Katalin), akinek szintén van titkolnivalója. De pontosan így van ezzel az egész család. Mindenki csacsog, mindenki örül. Mindenki úgy tesz, mintha minden tökéletes lenne. De egyre inkább repedezni kezdenek a hazugságokból, elhallgatásokból épített falak. Sorra fény derül kisebb-nagyobb rejtélyekre: ki kit utál? Ki kit szeret? Ki kinek a kije? Kusza családi kötelékek és bonyolult érzelmi viszonyok jellemzik ezt a vérbő komédiát, egyben gyötrelmes drámát. Édes titkok és fájdalmas leleplezések, hiszen semmi sem az, aminek látszik.

A Parasztopera című Pintér-Darvas darabot 2002. október 19-én mutatta be először a Pintér Béla és Társulata, a premier óta eltelt közel 20 évben pedig számos vidéki és határon túli teátrum műsorára tűzte a darabot. A Kassai Thália Színházban 2020. október 29-én debütált, Rédli Károly rendezésében. A díszletet és a jelmezeket Gadus Erika tervezte, a produkció zenei vezetője Látó Richárd, a mozgás Richtárcsik Mihály munkáját dicséri.  

Kiemelt kép: Jelenetkép a Parasztoperából (Fotó: Kassai Thália Színház)