November 17-től látható a hazai mozikban a Jóreménység-sziget című független film, amelynek egyik különlegessége, hogy egyetlen ember írta, rendezte, vágta, szerkesztette a zenéjét, sőt szerepel is benne és az operatőri feladatokból is kivette a részét. Ez a projekt Ljasuk Dimitry alkotása, és valós eseményeken alapul.

A szinopszis szerint a világjárvány idején járunk, amikor is a főszereplő úgy dönt, hogy önkéntes karanténba vonul egy apró, lakatlan szigeten a Tisza-tavon. Egy kis kunyhó áll ott, amit még évekkel korábban épített az édesapjával együtt, de az álmukat nem tudták befejezni, mert időközben az apa meghalt. A fiú hét év után tér vissza oda, hogy szembe nézzen magával és kiszakadjon a zsúfolt mindennapokból, ám a kalandvágy hamar elszáll és rátelepszik a magány, ami rávilágít a gyengeségeire, valamint a félelmeire. Azonban a gyönyörű természet, a nomád életmód és édesapja tanításai lassan megváltoztatják az értékrendjét, és átértékeli, hogy mi fontos az életben, mi nem az. 

A Jóreménység-sziget egy inspiráló történet a kitartásról, az álmokról, a családról, az elengedésről, a természet erejéről. A szerepekben Ljasuk Dimitry, Baranyák Béla, Dorogi Fernanda és Molnár Barnabás II. látható, míg az apa hangját Papp János színművész adja. 

Kiemelt kép: A Jóreménység-sziget egyik jelenete (Fotó: Belvárosi Mozi – Szeged)