A teátrum január 27-re tervezi a Cseke Péter által rendezett mesejáték premierjét, melynek zenéjét a Dante együttes frontembere, Varga-Huszti Máté írta és szerezte, a formáció ehhez kapcsolódóan pedig játékra invitálja a közönséget.

Képzeljünk el egy világot, ahol minden nap, ahogy egyre nagyobb és erősebb lesz az ember, úgy gyengül egy jegesmedve az Északi-sarkon. Életvitelünk, szokásaink, hétköznapi cselekedeteink hatással vannak minden élőlényre a Földön. A mese főhősei elszántan küzdenek azért, hogy szebb, boldogabb, egészségesebb környezetben éljünk. Vajon hogyan hat egy jegesmedve életére a szekrény alján lapuló méregdrága pulóver, amit sosem hordtak, vagy a kedvenc éttermünkben elfogyasztott étel csomagolása, a sokadik műanyagfigura, mely a polcon porosodik, és a rengeteg ajándék, melyet valaha adtunk és kaptunk?

A jegesmedve szerelMese című történetből minderre fény derül és megtudhatjuk azt is, hogyan találhat egymásra egy csapat fiatal a Föld megmentéséért folytatott harcban, és válhat valaki egy élhetőbb világ ünnepelt hősévé.

A Dante együttes célja, hogy minél több emberhez eljusson a fenntartható jövőről szóló mese üzenete. Ezen összefogásból születtet az az adventi játékfelhívás, melynek nyereménye 2-2 db jegy A jegesmedve szerelMESE című előadásra és a Dante következő koncertjére, valamint egy #zerowaste kezdőcsomag.

Ehhez mindössze a @thedantemusic, @kecskemetinemzeti, @zerowarrior_fagyimaci Instagram oldalakat kell bekövetni, lájkolni az ott megjelölt fotót, majd kommentben megjelölni egy barátot, aki örülne a fentebb említett ajándékok valamelyikének. A sorsolás december 10-én lesz.

A játékról a Dante zenekar Facebook oldalán, az előadásról pedig a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház honlapjáról tájékozódhatnak.

A Dante a februári Fonóbeli koncertje után (Fotó: Fonó Budai Zeneház)