Április 19-én debütál Nubya Garcia koncertje a MüPában. Az afrikai származású, jazz műfaj szerelmeseinek kedvező szaxofonos a brit szigetország afrokaribi közösségének új generációját erősíti, amelynek tagjai az elmúlt években számos színes és üde hangzásvilágú anyaggal látták el a brit főváros jazz életét. A hazánkba látogató zenész karrierje során olyan elismerések tulajdonosa lett, mint a Jazz FM és a Sky Arts legfigyelemreméltóbb új művészének járó díja, a DownBeat magazin pedig a 2020-as évek meghatározó előadói közé válogatta. Debütáló EP-jének összes példánya egyetlen nap alatt kelt el, és Iggy Pop is jó szívvel ajánlotta mindazoknak, akik szerint régen minden zene jobb volt. 

A camdeni születésű zenész eleinte a klasszikus vonalon kezdett el mozogni, 10 évesen vett először a kezébe szaxofont. Tanulmányait a Berklee College of Musicon, majd a Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance jazzelőadó szakán folytatta, első lemeze a Nubya’s 5ive címre keresztelt album óriási sikernek örvendett, a világ számos színpadán ünnepelt és értékes művészként áll színpadra. 

Idén tavasszal a magyar jazz-kedvelő közönséget is elkápráztatja a különleges zenei világgal rendelkező szaxofonos a Müpa jóvoltából. 

Kiemelt kép: Nubya Garcia (Fotó: Adama Jalloh)