Minden színházban folyamatosan változik a repertoár, viszont a műsorról lekerülő produkciók kellékei még jó szolgálatot tehetnek később is. A Játékszínben például nemrég különleges aukciót hirdettek meg az elbúcsúztatott előadások jelmezeiből: a cél az, hogy a befolyó összegből defibrillátort vásároljanak, amely rendkívül hasznos lehet egy olyan helyen, ahol rengeteg ember fordul meg naponta. 

A kalapács alá került darabokat egytől egyig neves jelmeztervezők készítették vagy válogatták, az egyedi öltözékeket a teátrum népszerű művészei viselték, így ereklyének sem utolsók. A kezdeményezésben részt vesznek A szőke ciklon, az Acélmagnóliák, a Jutalomjáték, a Mennyei hang és a Vidám kísértet ruhakölteményei is. A linkekre kattintva meg lehet csodálni a licitek tárgyait, valamint instrukciókat is kaphatunk a licitálás folyamatáról. Érdemes elolvasni a játékszabályozatot is. 

Licitálni online november 26-ig lehet, személyesen pedig november 18-án és 19-én, 10-től 14 óráig tekinthetőek meg a jelmezek a Játékszín Julius Meinl Színpadán. 

Kiemelt kép: Jelenet A szőke ciklon című előadásból (Fotó: Juhász G. Tamás)