Augusztus 11-én 20:50-kor az M5 csatornán lesz látható a szombathelyi Weöres Sándor Színház komédiája, A hülyéje.

Georges Feydeau A balek néven is ismert bohózatát eredetileg 1896-ban mutatták be francia közönség előtt, három felvonásban. Habár a világ sokat változott a 19. század vége óta, A hülyéje korunkban is megállja a helyét, hiszen témája és karakterei örök érvényűek maradtak. A Weöres Sándor Színház a 2014/2015-ös évadban mutatta be a darabot.

A hülyéje egy hamisítatlan félreértés komédia, amely a hétköznapokból merít, így sokunknak ismerős lehet az előttünk kibontakozó történet. Vatelin (Bajomi Nagy György), aki rajongva szereti feleségét, Lucienne-t (Nagy Cili), döbbenten tapasztalja, hogy a nőt egyik barátja, Pontagnac (Formán Bálint) pár napja szerelmesen követi. Kisvártatva kiderül, hogy nem ő az egyetlen udvarló. Azonban a nőnek nem áll szándékában megcsalni a férjét. Ez csak akkor történhet meg, ha megtudja, Vatelin megcsalta őt. Elkezdődik a játszma, az izgalmak fokozódnak, a közönség pedig nagyokat nevet a szánalmas karaktereken.

A Réthly Attila rendezésében készült előadás televíziós változatának rendezője Márton István volt, további szereplői: Balogh János (Rédillon), Csonka Szilvia (Maggi), Edvi Henrietta (Armandine), Fekete Linda (Mme Pontagnac), Horváth Ákos (Soldignac), Jámbor Nándor (Victor), Kenderes Csaba (Jean), Kertész Péter (Geróme), Poór Éva (vendég), Trokán Péter (Pinchard), Varga Dóra (Clara), Vass Szilárd (Felügyelő), Vlahovics Edit (Mme Pinchard).

Kiemelt kép: Jelenet A hülyéje című előadásból (Fotó: Mészáros Zsolt)