Kreatívipari továbbtanulásra ad lehetőséget a MOME Tiéd a holnap – a jövő kreatív tehetségeiért elnevezésű kétéves programja. Huszonhárom Magyarország legszegényebb régióiból származó elhivatott diák kap lehetőséget a bizonyításra.

Ösztöndíjat, térítésmentes kreatív képzést, személyre szabott szakmai és mentális támogatást kapnak a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány programjának résztvevői. Rendszeresen ellátogatnak a MOME Campusára, sőt bekapcsolódhatnak az előkészítő foglalkozásokba és műhelymunkákba, konzultációkon és különböző közösségi programokon vehetnek részt.

Az ösztöndíjprogram elsődleges célja, hogy hátrányos helyzetű diákok számára biztosítson továbbtanulási lehetőséget, jövőálló tudást, tapasztalatot és magabiztosságot nyújtson a tehetséges fiataloknak. A programba közel százan jelentkeztek, a szakértői csapat az ő megismerésük érdekében járta az országot, Pécsett, Békéscsabán, Miskolcon és Debrecenben is szemléztek.

A képzés ideje két év, ez idő alatt mentorok és egyetemi hallgatók segítik a kiválasztottakat a fejlődésben, elkészítik saját portfóliójukat a program eredményeként és jelentkezhetnek a MOME-ra vagy más felsőoktatási intézményekbe. Negyedük Szabolcsból érkezik, de jönnek Békésből, Baranyából, Borsodból, sőt Alsózsolcáról, Ecsegfalváról és Hejőbábáról is.

A SPARK kurzus keretében a kreatív készségfejlesztő képzési félév a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány finanszírozásának segítségével valósul meg, a Nemzeti Tehetség Központ biztosítja a felvett diákok számára az ösztöndíjat.

Kiemelt kép: Tiéd a holnap – a jövő kreatív tehetségeiért címmel indít programot a MOME (Fotó: mome.hu)