Az 1934-ben alapított Biennale Teatro a nemzetközi színházi világ egyik legrangosabb rendezvénye, amelyet idén július 2. és 11. között rendeznek meg, melyen a Hodworks a Sunday című előadását mutatja be, illetve mesterkurzust is tart.

Az idei fesztivál művészeti vezetői Stefano Ricci és Gianni Forte, akik a Hodworks 2018-ban bemutatott, komoly szakmai sikert arató előadását, a Sundayt válogatták be a programba, olyan nemzetközi hírű színházi alkotók produkciói közé, mint Thomas Ostermeier, Krzysztof Warlikowksi és Mundruczó Kornél.

„Nagyon komoly megtiszteltetés, hogy társulatunkat ilyen szakmai elismerés éri. Különösen jól esik ez egy karanténban töltött év után, amelynek során szinte alig tudott a Hodworks színpadon megmutatkozni. Abban bízunk, hogy a júliusi fesztivál egy élhetőbb jövő kezdetét jelenti majd, amelyben az előadóművészek, és a nézők számára is, a válsághelyzet leküzdése után egyre több lehetőség tárul fel újra” – nyilatkozta Hód Adrienn, a Hodworks alapítója.

Ez alkalomból rendezik meg a Biennale College Teatro nevű kurzussorozatot is, melyben a Hodworks társulatát Hód Adrienn vezető koreográfus, Molnár Csaba táncos-koreográfus és Szabó-Székely Ármin dramaturg képviseli egy hétnapos mesterkurzussal.

Kiemelt kép: Jelenet a Sunday című előadásból (Fotó: Fidelio. hu)