Péntektől vasárnapig a Magyar Tavak Fesztiválja legrégebbi helyszínén, a Tisza-tónál várják a természet, a sport és a kultúra kedvelőit.

A programsorozat pénteken gálaesttel veszi kezdetét a tiszafüredi Morotva Kerékpáros Pihenőparkban. Közreműködik többek között a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, Miklósa Erika, Iván Szandra, Tóth Vera, Csiszár István, Rab Gyula, Pataki Bence, ifj. Balogh Ferenc Hidden Kingdom című előadásával. A második napon, a Tisza-tó körül kerékpározással, azaz a Tour D’Operával folytatódik a fesztivál, amikor is minden partmenti településen komolyzenei koncerttel várják a fesztiválozókat. A rajt a tiszafüredi Morotva Kerékpáros Pihenőparkban veszi kezdetét, ahol a Füredi Fúvósok és a helyi mazsorettesek kívánnak jó utat a résztvevőknek. Poroszlón Porkoláb Gyöngyi és vendégének beszélgetésével indul a túra, Sarudon a Talamba Ütős Együttes és Horgas Eszter fuvolaművész közös előadására várják a résztvevőket, Dinnyésháton pedig Schöck Atala és a Melodika Project tagjai lépnek színpadra. Később Jász András, Iván Szandra és Horváth Márk előadását élvezhetjük, de a nap folyamán érkezik még Lőrincz Judit operaénekes, Molnár Nikolett, Barabás Botond és Dósa Mátyás, akiknek műsorát a Szolnoki Szimfonikus Zenekar kíséri. A következő megállónál, Tiszaderzsen szintén a zenekarral lép fel Homonnay Zsolt és Polyák Lilla. Tiszaszőlősön Szűcs Antal Gábor gitáros és Gál Péter hegedűművész közös produkcióját lehet meghallgatni, a tiszafüredi Kormorán Kikötőben a Szolnoki Légierő Zenekar és a New Step Fitnesz előadását tekintheti meg a közönség. A kerékpáros napra jegyet váltók az Urbán Verbunk táncprodukciójára is ellátogathatnak. 

A fesztivál utolsó napján, a családi napon reggel először a futásé, majd a csónakázásé lesz a főszerep. Az Operun örömfutásra a gyermekeket egy kilométeres, míg a felnőtteket tíz kilométeres távon várják a szervezők. A futáshoz a ritmust a Band of Streets muzsikája adja. A futással egy időben kezdődik a főzőverseny, a zenét a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar biztosítja, miközben a Tiszafüredi mazsorettek és a Dalma Dance Mazsorett- és Tánccsoport lép fel. A programot Debreczeni Dóra DD FIT bemutatója, Benjamin Britten Noé Bárkája című gyerekoperája és a Budapest Ragtime Band koncertje színesíti, a főzőverseny eredményhirdetése után pedig az Alma Zenekar muzsikál.

Kiemelt kép: Életkép egy korábbi Tisza-tavi fesztiválról (Forrás: Tisza-tavi Fesztivál)