A 7-es számhoz gyakran kapcsolják a teljesség jelentését, legyen szó vallásról, sportról, vagy akár kultúráról. A 7. Falra fel! plakátaukció összeállítása során szintén erre a teljességre törekedtek a szervezők: filmek, zenekarok, reklámok, sport, kultúra, társadalom és politika, minden terület képviselteti magát és a 7 természetesen a filmcímekből sem maradhatott ki. Olyan manapság már alapműveknek számító darabok színesítik a plakátfelhozatalt, mint a A hét mesterlövész, a Hófehérke és a hét törpe, a Hetedik vagy a Hétévi vágyakozás, de megannyi válogatni való akad mind a magyar, mind a nemzetközi porondról.

Idén az R51 Atelier Budapest adja a helyszínt az árveréshez, amit a Plakátfiú és a Múzeum Antikvárium ismét közösen szervez május 12-én. A Falra fel 7.0-án bárki licitálhat a világszínvonalon alkotó, múlt századi magyar grafikusok remekeire, aki szívesen díszítené egyedi grafikai munkákkal a falát. A terjedelmes, 150-nél is több tételből álló árverési anyagban nagy teret kap a zenei szekció, harminc különböző koncert-, zenekari, sőt, musicalplakáttal is várják a gyűjtőket, érdeklődőket.

A plakátgyűjtés igazi séta a múltba, hiszen egy-egy kép nem csak betekintést enged a régi korok képiségébe és gondolatvilágába, de általa visszaidézhetjük a saját emlékeinket is. Legyen szó arról, hogy milyen élmények értek egy Edda vagy Piramis koncerten, vagy a Balatonra utazva mennyire volt divatos a poggyászunk, de elmerenghetünk a XX. század politikai eseményein is. Mindezek mellett a plakát nem csak relikvia, művészeti tárgy és befektetés is. Az adott kor érdeklődésének és gondolatmenetének korhű lenyomata, amiben ott van az adott korszak és az alkotó stílusa is. Már csak egy hozzá passzoló keretet kell találni és remekül fog mutatni a falon.

További információ és az aukció katalógusából érhetők el. 

Kiemelt kép: LGT plakát (Fotó: Falra fel!)