Múlt héten pénteken a Múzeumok Őszi Fesztiválja alkalmából, aki keresett az talált is a Nemzeti Múzeumban. Egész nap szórakoztatták a családokat, volt kincskeresés és interaktív bemutatók, sőt még a pattintott kőszerszámok készítésébe is belepillanthattunk Lengyel György vezetésével!

A Múzeumok Őszi Fesztiválja 2006 óta minden évben változatos programokkal jelentkezik, fővárosi és vidéki múzeumok közreműködésével. Az idei tematika középpontjában a tudomány és a technológia témaköre áll, különösképp előbbi és annak az adott intézményhez tartozó kapcsolódási pontjai. Az egészen november 12-ig tartó rendezvénysorozat 130 múzeum bekapcsolódásával, több mint hétszáz féle programon várja a felfedezőket!

A péntek délelőtt az Ősi kincsek nyomában című családi programmal indult a Nemzeti Múzeumban, amikor is a Kárpát-medence történelmét csapatjátékkal egybekötve fedezhették fel az érdeklődők. Ugyancsak délelőtt indult a Fejedelemasszony három kívánsága élő múzeumi program, ebben a játékban az ország három legtávolabbi pontján kellett összegyűjteni a kincseket.

A poncolás technikáját is elsajátíthatták az érdeklődő gyerekek, illetve honfoglalás kori tárgyakat is megismerhettek. A felnőtteknek is újdonság lehet, hogy ez az eljárás az ötvöstárgyak felületén ismétlődő motívumok készítését jelenti.

Kimelt kép: Idén is jelentkezik a Múzeumok Őszi Fesztiválja (Fotó: programturizmus.hu)