Nagyszabású vállalkozásra készülnek a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának művészei. A Hello, Dolly! című musical valódi szuperprodukció lesz, amilyet még soha nem játszott a színház. Sorin Militaru rendezését május 13-án láthatja először a közönség.

Az előadás az azonos című amerikai Broadway-musical, illetve a romantikus filmkomédia, musicalfilm alapján készül. A film, egyebek mellett, Oscar-díjat is kapott 1970-ben, a látványért és filmzenéért. A Hello, Dolly!-t 1964-ben mutatták be a Broadway-n, sikerét pedig bizonyítja, hogy ebben az évben tíz Tony-díjat is bezsebelt. A show azóta négyszer is felújításra került New Yorkban, valamint eljutott többek között Londonba és Ausztráliába is.

A Harag György Társulat próbafolyamata már javában tart, megtörtént a díszlet- és jelmeztervek elfogadása és a szereplők túl vannak már számos próbán, egyebek mellett ének- és táncpróbákon is. „A kiváló zenészekkel, tánckarral és önkénteseinkből összeállt statisztériával kiegészült társulat munkája során nem ritkán akár félszáz alkotó is egyszerre mozdul majd a színpadon, ami nem kis kihívás az alkotócsapatnak. Ezt a produkciót már csak logisztikailag összehozni és szervezni is komoly feladat – ékes bizonyítéka annak, hogy a színházban bizony a “könnyű műfaj” jelzővel illetett produkciók olykor a legnehezebbek és legsokrétűbbek valójában. Reméljük, hogy e népes csapat munkájából valódi színházi ínyencség, egy kiváló musical-előadás születik, a zenés műfajokért közismerten rajongó szatmári közönség örömére!” – mondja Bessenyei Gedő István, a Harag György Társulat igazgatója.

Az előadás szereplői: Rappert-Vencz Stella, Rappert-Vencz Gábor, Bodea Gál Tibor, Szabó János Szilárd, Kovács Nikolett, Keresztes Ágnes, Poszet Nándor, Laczkó Tekla, László Zita, Péter Attila Zsolt, Bándi Johanna, Bogár Barbara, Budizsa Evelyn, Gál Ágnes, Orbán Zsolt és Varga Sándor.

Kiemelt kép: A Hello, Dolly! próbája (Fotó: Szatmár.ro)