Október 30-án kerül színpadra a négy éve hatalmas sikerrel bemutatott Házassági leckék középhaladóknak című előadás „folytatása” a Centrál Színházban, melyben újra együtt láthatja a közönség Stohl András, Balsai Móni, Kovács Patrícia és Schmied Zoltán fantasztikus négyesét.

A darab írója, a francia származású Molière-díjas Florian Zeller újragondolta az eredeti történet alaphelyzetét és egy zűrzavaros este erejéig újra összehozta a négy szereplőt. A közönségkedvenc hazug férj, Michel (Stohl András) nagy bajban van: felesége, Laurence (Balsai Móni) meglátta az utcán a baráti házaspár (Kovács Patrícia- Schmied Zoltán) férfi tagját valami nővel csókolózni, amit természetesen az esti vacsorán szóba is akar hozni. Michel a kegyes hazugság mellett érvel, felesége azonban botrányt akar csinálni. A katasztrófa pedig borítékolható. „Az előző darab – melyet immár 150-szer adtunk elő – egy bővérű francia komédia. Ebben a második részben mélyebb vonók szólalnak meg. Egy idő után úgy érezzük, mintha mocsáron, vagy a Hold sötét oldalán járnánk, teljes a bizonytalanság, fogalmunk sincs, mi az igazság.” – mondta el a második részről az előadás rendezője, Puskás Tamás. Amiben viszont nem fog különbözni a folytatás az első résztől, hogy minden nézőnek egész estés szórakozásban lehet majd része: „simliseknek és őszintéknek, férfiaknak és nőknek, azoknak, akik látták az előző részt, és azoknak is, akik nem…”

A Házassági leckék középhaladóknak 2. október 30-án kerül bemutatásra a Centrál Színházban, Puskás Tamás rendezésében, főszerepben Stohl Andrással, Balsai Mónival, Kovács Patríciával és Schmied Zoltánnal.

Kiemelt kép: Stohl András és Balsai Móni (Fotó: Horváth Judit)