Március 19-én rendezik meg a következő P+R workshopot a Radnótiban, amely ahhoz ad segítséget, hogyan lehet a diákokkal kommunikálni a jelenlegi háborús helyzetről.

A márciusi P+R workshopon a Futótűz és a darab hátterét adó libanoni háború kapcsán foglalkoznak azzal, hogyan lehet a háborúról, annak borzalmairól beszélni, vagy ha elnémítanak minket, hogy tudjuk mégis szóra bírni a csöndet? A szervezők úgy gondolják, hogy nem foglalkozni a háború következtében bennünk lévő kérdésekkel, érzésekkel, gondolatokkal sokkal félelmetesebb, mintha beszélünk azokról vagy kapcsolódunk hozzájuk. A workshopon egy adott történeten és színházi nevelési formákon keresztül teszik ezt, emellett pedig szeretnének a résztvevő pedagógusoknak fórumot biztosítani, ahol közösen gondolkozhatnak arról, hogyan lehet a diákokkal kommunikálni a jelenlegi helyzetről.

A március 19-én 15 és 18 óra között a Keres Emil Próbateremben megrendezésre kerülő workshopot Durst Móni szociodramatista, valamint Szendrey Gitta és Mlynarik Julcsi drámainstruktorok tartják. A foglalkozáson maximum 25 főt tudnak fogadni, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet az alábbi űrlap kitöltésével lehet megtenni március 16-ig. 

Kiemelt kép: Kováts Adél és Csomós Mari a Futótűzben (Fotó: Dömölky Dániel / Radnóti Színház)