Nemcsak Csányi Sándor Ma este gyilkolunk című krimi-vígjátékának, hanem Lakos Nóra (Hab) legújabb projektjének is támogatást ítélt meg a Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága. A Véletlenül írtam egy könyvet című családi-ifjúsági film Annet Huizing többszörösen díjnyertes regényén alapul.

A Véletlenül írtam egy könyvet az írás csodájára igyekszik felhívni a figyelmet nem mindennapi vizualitással, egy tizenkét éves kisány történetén keresztül. Hősünk ugyanis már ilyen fiatalon tudja, hogy híres író szeretne lenni, álma elérésében pedig a szomszédban élő, éppen alkotói válságban szenvedő írónő segít neki némi kerti munkáért cserébe. A lány nem csupán írni tanul meg ennek köszönhetően, de felfedezi a családja sztoriját, jobban megismeri önmagát és feldolgozza az édesanyjának elvesztését is. 

A projektet producerként támogatja Sümeghy Claudia (Zanox) és Topolánszky Tamás Yvan (Magasságok és mélységek, Curtiz) a produkciós cégükön, a JUNO11 Picturesön keresztül, valamint Lakos Nóra, illetve az Emmy-díjas Joram Willink által vezetett vállalat, a BIND. A magyar-holland koprodukcióban készülő Véletlenül írtam egy könyvet forgatása 2023 első felében kezdődhet meg. 

Kiemelt kép: Véletlenül írtam egy könyvet (Fotó: Nemzeti Filmintézet)