Augusztusban még három új bemutató előadás lesz a Gyulai Várszínházban: a De mi lett a nővel?, a Tündöklő Jeromos és A szarvaskirály. Elsőként augusztus 9-én 19 órától a színház saját fejlesztésű előadását, a De mi lett a nővel? című produkciót láthatja a nagyközönséget, amelyet a Csehov novellák alapján Kiss Csaba drámaíró álmodott színpadra.

Az elmúlt években több színházban is nagy sikerrel játszották a művet, a gyulai produkció azonban azért is lesz különleges, mert három olyan nagyszerű, idősebb erdélyi színész lép színpadra, mint Győrffy András, Kárp György és Szélyes Ferenc. A rendező a Havasi István-díjas Béres László, akinek a legutóbbi gyulai rendezése, a Karády zárkája, a színház egyik sikerdarabjává vált Kárpát-medence szerte.

A kerettörténet szerint valamikor a XIX. század végén három ágrólszakadt színész elindul a végtelen, forró országúton Bikulina bankár estélyére. Útközben egyikük történeteket, pletyka-ízű sztorikat mesél a társasági élet egyik mitikus nőjéről, a bankár unokahúgáról, Irináról. A különös dramaturgiájú történetben pedig szerelmek és csalódások, kivégzések és foghúzások, öngyilkosságok és ellenvonatok kavarognak Irina Bikulina ártatlan, mégis felkavaróan buja, szenvedélyes alakja körül.

Kiemelt kép: Gyulai Várszínház (Fotó: Szallas.hu)