Június 29-én egy igazi műhelymunkán alapuló, saját fejlesztésű ősbemutatóval indul a Gyulai Várszínház 60. évada: John Christopher-Wood GarázsMacbeth című vígjátékát tűzik műsorra.

A Gyulai Várszínház a szeretnivalóan bolondos Elsie szerepét jutalomjátéknak szánta a helyi születésű Kovács Vanda számára, aki apja nyomdokait követve több mint 25 éve van a pályán. De jutalomjáték Norm szerepe is, akit Sipos Imre kelt életre. A jellegzetes angol humorban bővelkedő történetben a kisvárosi házaspárnak elege lesz a tévéshow-kból, és az „igazi” kultúrára kiéhezve elhatározzák, hogy a lakótelepi garázsukban a környékbeli barátoknak maguk fogják előadni Shakespeare Macbethjét. Igaz, szerintük, a skót dráma kissé régimódian túl van írva, ezért kénytelenek rövidíteni, átírni, a tucatnyi szereplőt pedig mindössze maguk ketten életre kelteni.

John Christopher-Wood thriller komédiáját a József Attila-díjas költő, Farkas Wellmann Éva fordításában, Ondraschek Péter díszlet- és jelmezterveivel, Árkosi Árpád rendezésében tűzik műsorra.

Kiemelt kép: Pillanatkép a GarázsMacbeth olvasópróbájáról (Fotó: Gyulai Várszínház)