A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet rányomta bélyegét a kulturális intézmények tevékenységére, ám a Müpát ez sem akadályozta meg abban, hogy az online térben szolgálja a kultúra szerelmeseit.

A Művészetek Palotája alapvető feladata – a hazai és európai művészeti hagyományok tiszteletben tartásával – az új irányok és irányzatok bemutatása és közérthetővé tétele, úgy a mélyebb ismeretekre vágyó, mint a szélesebb közönség számára is befogadható, magas szintű élmény megteremtése, éppen ezért a 2020/21-es évad legjobbjait is megválasztotta: Várdai István Liszt Ferenc-díjas gordonkaművész és a negyvenedik születésnapját ünneplő Győri Balett társulata kapta az elismerést.

Velekei László, a Győri Balett igazgatója úgy fogalmazott a roadster.hu-nak, hogy  a jelenlegi helyzet adta nehézségekből is lehetőséget tudtak teremteni, ezért a sors kegyeltjének tekint a társulatot, hiszen csak három bérletes előadásuk maradt el, az összes többit sikerrel vitték színpadra. „A Müpa nemzetközi színvonalú kulturális értékközösség, melynek tagja lenni kiváltság, a 2020/21-es évada legjobb együttesének lenni pedig nagy érték.” – mondta. 

Kiemelt kép: Jelenet az Anna Karenina című előadásból (Fotó: facebook.com/gyoribalett)